embleem_NP
Natuurpunt Merchtem
natuurpunt Merchtem geboortelaan Paddebroeken natuurpunt Merchtem kerkuil poelen Natuurpunt Merchtem Natuurbeheer mussenkasten steenuil geboorteplek Natuurpunt Merchtem geboortelaan beheerwerken Poelen poelen beheerwerken Paddebroeken Merchtem Natuurbeheer natuurwandelingen

Cursus Natuurgids – september 2024 – juni 2025

Ben je gefascineerd door de natuur? Wil je weten wat er allemaal rondom je groeit en bloeit? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden. De cursus start in september 2024 in Merchtem en bevat 30 sessies gedurende een jaar.

Inschrijven via de website kan Klik hier

doch heb je al vragen of wil je al een plaats reserveren voor de opleiding contacteer Ivan Vanhaecht, 0479/99.18.77, email natuurpuntnoordwestbrabant@gmail.com

Kleine werkzaamheden in samenspraak met de gemeente : woensdag 31 juli vanaf 08.30 u

In samenspraak met de gemeente Merchtem gaan we de haagbeuken langs de Kouter opsnoeien.
Zin om mee te helpen? We spreken af woensdag 31 juli vanaf 08.30 u aan de parking “de banaan” langs de Kouter.
Daarna gaan we richting de vijver achter de voetbalpleinen waar we het zicht naar de vijver gaan vrij maken, om vervolgens richting de boomgaard “plezant hoekje” te gaan, waar we de haag zullen opsnoeien.
Een grote snoeischaar, een riek en handschoenen komen zeker te pas.

Geboortelanen in Merchtem : zaterdag 10 augustus vanaf 08.30 u

Vorig jaar hebben we de geboortelaan die werd aangeplant in de winter 2009-2010 aan de watertoren langs de Romeinsebaan in Ossel reeds deels ingesnoeid. Het is een hele lange mooie bomenrij, waarvan er nog een deel bomen moeten gesnoeid worden. We helpen hiermee de gemeente met het groenonderhoud. Iedereen kan ons helpen bij deze werkzaamheden ! Een paar handige snoeiers van onze afdeling zullen de snoeiwerkzaamheden uitvoeren. Maar we hebben natuurlijk vrijwilligers nodig die al het hout op stapels verzamelen. Handschoenen komen zeker te pas. Afspraak Romeinsebaan aan de Watertoren in Ossel zaterdag 10 augustus vanaf 08.30u.

Fruitpluk en fruitpers – vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2024

Onze jaarlijkse fruitplukdag gaat door op zaterdag 21 september vanaf 08.30u.
We starten in onze mooie boomgaard in Paddebroeken.
Ons fruit wordt geperst in de namiddag vanaf 14.30u. in de tuinbouwschool.
Helpers voor zowel de fruitpluk als de fruitpers zijn zeker welkom !

De fruitpersactie in samenwerking met de tuinbouwschool en de “Houtlandse tuinsappen” gaat door op vrijdag 20 en zaterdag 21 september . Wil je graag je fruit laten persen, maak dan een afspraak met de “Houtlandse tuinsappen” via 050/78 11 94 van maandag tot zaterdag van 9u tot 12u of van 14u tot 17u.


Paddebroeken
geboortelaan
geboorteplek
Paddebroeken
Paddebroeken
Natuurpunt Merchtem
Hellepad
Paddebroeken
Hellepad
Hellepad