embleem_NP
Natuurpunt Merchtem
natuurpunt Merchtem geboortelaan Paddebroeken natuurpunt Merchtem kerkuil poelen Natuurpunt Merchtem Natuurbeheer mussenkasten steenuil geboorteplek Natuurpunt Merchtem geboortelaan beheerwerken Poelen poelen beheerwerken Paddebroeken Merchtem Natuurbeheer natuurwandelingen

Cursus natuurverkenner - Actief de natuur beleven in jouw regio – april/juni 2024

De cursus Natuurverkenner is een interactieve en wervelende instapcursus voor natuurliefhebbers. In 10 praktische sessies, waarvan 9 op terrein, dompelen we je onder in de wondere wereld van onze wilde dieren en planten en gaan op reis langs de natuurgebieden in Meise, Merchtem en omstreken.

Zondag 25 februari tussen 9 en 12u : Geboortebos op de hoge Wei

We helpen de gemeente Merchtem bij het aanplanten van het geboortebos op de hoge Wei.
Je kan vooraf inschrijven : https://www.merchtem.be/nieuws/plantactie-lange-lindenbos

Vogelkijkwand plaatsen langs Leirekensroute : zaterdag 2 maart vanaf 08.30u

“Pint & Vriend”, 10 vrienden uit Peizegem hebben tijdens de kerstperiode hun eigen kerstbiertje verkocht in het kerststalletje langs Leirekensroute. Per verkocht bier hebben ze 1 euro geschonken aan Natuurpunt Merchtem, waarvoor dank natuurlijk !
Het mooie bedrag van 600 euro dat we hierdoor gekregen hebben, zullen we gebruiken om een vogelkijkwand te maken aan de poel langs leirekensroute. Blijft er nog wat geld over, dan zullen we dit gebruiken om de verouderde kerkuilen-nestkast in de kerk van Peizegem te vernieuwen.

Zaterdag 2 maart zullen we samen met de vrienden van “Pint & Vriend” de vogelkijkwand plaatsen.
We gaan tegelijkertijd de sluikstort langs Leirekensroute verwijderen.

We starten om 08.30u aan de poel langs Leirekensroute tussen de Nieuwbaan en Dries.

Vrijdag 15 maart 2024 in de voormiddag

We organiseren een werkdag met de kinderen van “de Plataan” op Paddebroeken.
We gaan er het hout van enkele geknotte wilgen opruimen samen met de kinderen.

Cursus Natuurgids – september 2024 – juni 2025

Ben je gefascineerd door de natuur? Wil je weten wat er allemaal rondom je groeit en bloeit? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden. De cursus start in september 2024 in Merchtem en bevat 30 sessies gedurende een jaar.

Inschrijven via de website kan vanaf februari 2024, doch heb je al vragen of wil je al een plaats reserveren voor de opleiding contacteer Ivan Vanhaecht, 0479/99.18.77, email natuurpuntnoordwestbrabant@gmail.com

Feest in het landschap – Zondag 2 juni

Feest in het Landschap van het Regionaal Landschap Brabantse Kouters zal dit jaar plaats vinden aan het nieuwe aangeplante voedselbos in Brussegem ism de gemeente Merchtem.

Paddebroeken
geboortelaan
geboorteplek
Paddebroeken
Paddebroeken
Natuurpunt Merchtem
Hellepad
Paddebroeken
Hellepad
Hellepad