20 november 2010 - Dag van de natuur - Jaar van de biodiversiteit - Natuurpunt Merchtem plantte 1870 struiken over een lengte van één kilometer op de Oude Dendermondse Baan.
Blijkbaar een prachtig project, want VTM kwam ter plaatse een opname maken voor het journaal. Door deze aanplanting hebben we een verbinding gelegd tussen vijf natuurgebiedjes.
Volgende soorten werden aangeplant : kardinaalsmuts, vlinderstruik,  gelderse roos, inlandse vogelkers, vlier en rode kornoelje.
Eik, es, groene beuk, zwarte els, lijsterbes en winterlinde werden tevens aangeplant. Dit project werd gesubsidieerd door het RLGC en de gemeente Merchtem
 

   

De symboolsoort van die dag is de veldleeuwerik, een koesterbuur van de gemeente Merchtem. Vlakbij deze aanplanting ligt een stuk land van ongeveer één hectare.
Deze werd ingezaaid met graan en enkele andere zaadsoorten om onze akkervogels, waaronder de veldleeuwerik meer overlevingskansen / meer eten te geven in de winter.
De gemeente Merchtem steunt dit project.

   

   

   

De gemeente Asse heeft beslist om ook aan dit project mee te werken :
Zij zullen in de Lepperstraat een houtkant aanleggen, zodat ook richting Kobbegem een mooie groene corridor aangelegd wordt.