embleem_NP
Natuurpunt Merchtem
natuurpunt Merchtem geboortelaan Paddebroeken natuurpunt Merchtem kerkuil Natuurpunt Merchtem poelen Natuurpunt Merchtem Paddebroeken geboortelaan geboorteplek Natuurpunt Merchtem geboortelaan beheerwerken geboorteplek poelen poelen Paddebroeken Merchtem Natuurbeheer natuurwandelingen

Beheerwerken langs Leirekensroute : zaterdag 10 november

Langs Leirekensroute bevindt er zich een mooi natuurgebied tussen de Nieuwbaan en de Dries. Dit natuurgebied werd in het jaar 1999 aangekocht door de gemeente Merchtem. Sedertdien werden er een drietal mooie poelen aangelegd en werd het gebied beplant met allerlei inlandse bomen. Ondertussen zijn de bomen en struiken al zodanig gegroeid, dat er eens een onderhoud dient te gebeuren. Wij gaan die zaterdag de bomen en struiken langs de kant van de weide drastisch insnoeien.

Help je graag mee? Snoeischaar, handschoenen, laarzen en een goed humeur ... zeker meebrengen.

De werkzaamheden starten vanaf 08.30u

Geboorteplek : zaterdag 08 december

Dit jaar werken we terug samen met een particulier om bomen te planten voor de kinderen die geboren zijn in 2017. Het terrein is gelegen vlakbij het station. De mooie poel van ongeveer 100 meters lang op 3 à 4 m breed werd reeds hersteld. Het bos zal worden heraangeplant en er zal een mooie fruitboomgaard worden aangeplant. Een mooi brokje natuur vlakbij het station.
We starten zoals gewoonlijk rond 08.30u. Laarzen en spade komen zeker te pas!
Place to be: stationsstraat komende van Merchtem centrum richting station; juist voor de spooroverweg op uw linkerkant

Paddebroeken
beheerwerken
geboorteplek
Paddebroeken
geboortelaan
Natuurpunt Merchtem
Hellepad
Paddebroeken
Hellepad
Hellepad