embleem_NP
Natuurpunt Merchtem
natuurpunt Merchtem geboortelaan Paddebroeken natuurpunt Merchtem kerkuil Natuurpunt Merchtem poelen Natuurpunt Merchtem Paddebroeken geboortelaan geboorteplek Natuurpunt Merchtem geboortelaan beheerwerken geboorteplek poelen poelen Paddebroeken Merchtem Natuurbeheer natuurwandelingen

Vrijdag 25 januari 2019 vanaf 19.30u : Natuurfotografie

Hugo Willocx, lid van onze vereniging en woonachtig in onze gemeente Merchtem is reeds jarenlang natuurfotograaf. Zijn foto's worden regelmatig gebruikt in de boekjes van 'Vogelbescherming'. Het zijn prachtige, unieke foto's waar je de kleinste details van de gefotografeerde vogels kan bewonderen. We krijgen de kans om zijn mooiste foto's over vogels in België en Spanje te bekijken. Deze voorstelling gaat door in het A. De Boeckhuis en start om 19.30u. Deze avond gaat tevens onze jaarvergadering door.
Iedereen is welkom!

Zaterdag 12 januari 2019 : Poel in d'Helle

Samen met Natuurpunt ijsvogel-Opwijk gaan we een takkenmuur aanleggen langs de recent herstelde poel in d'Helle
De rand van deze poel is tamelijk steil langs de kant van het wandelpad ... en om te verhinderen dat de wandelaars er zouden in vallen maken we een fysieke barrière.
We starten rond 09.00u. Handschoenen zeker meebrengen

Actie mussenkasten - klik hierna

MussenkastenZaterdag 02 maart 2019 : snoeien hoogstamfruitbomen door RLBK

Wil je meer weten over snoeien van hoogstamfruitbomen en de waarde van boomgaarden voor het landschap en de natuur?

Heb je zelf hoogstamfruit of wil je in de toekomst graag een boomgaard aanleggen? Heb je net hoogstamfruitbomen aangekocht via onze 'behaag je tuin'-actie? Onze basissnoeicursus maakt je wegwijs om je bomen 'in vorm' te houden. Een correcte snoei is niet alleen van belang voor een rijke oogst, maar draagt ook bij tot het vormen van gezonde en landschappelijk waardevolle hoogstamfruitbomen, die voor mens én dier veel te bieden hebben.

Na een inleidende theorieles, neem je als cursist zelf de snoeischaar in de hand en trekken we de boomgaard in om onder begeleiding van een expert een aantal fruitbomen van diverse leeftijden te snoeien. De cursus wordt gespreid over 2 lesdagen (02/03/19 en 07/09/19) om zowel winter- als zomersnoei te kunnen belichten.
Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

PRAKTISCH
Voor wie: Iedereen die zijn eigen hoogstamfruit met kennis van zaken wil leren snoeien. De focus van deze module ligt op de wintersnoei van hoogstamfruit. De tweede module, zomersnoei, gaat door op zaterdag 7 september 2019 op dezelfde locatie
Waar & Wanneer: Wintersnoei op zaterdag 2 maart 2019, 9u30 -16u00. Merchtem (locatie/adres te bevestigen)
Inschrijven en meer info: Contacteer Jeroen Zaman: jeroen.zaman@brabantsekouters.be of 02 253 43 04

Bijdrage: 6 euro voor één module - 10 euro voor de beide modules samen, inclusief cursustekst

Paddebroeken
beheerwerken
geboorteplek
Paddebroeken
geboortelaan
Natuurpunt Merchtem
Hellepad
Paddebroeken
Hellepad
Hellepad